Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /srv/home/ishtanl/domains/ishta.nl/htdocs/mvc_libs/smarty/libs/sysplugins/smarty_internal_compilebase.php on line 78
MVC Layout1

Het begin

Met het gehoorzaam maken van je hond kun je niet vroeg genoeg beginnen. Puppies hebben nog geen verkeerde gewoontes. Door hond en baas meteen te leren hoe het hoort, kun je veel ergernissen en problemen voorkómen. Depuppycursus is een goede gelegenheid om je hond de goede gewoontes aan te leren. Ook kun je er terecht met veel vragen die je hebt over je hond. Puppen kunnen al op cursus, zodra ze uit het nest bij de nieuwe eigenaar zijn.

In de puppycursus komen zaken aan de orde zoals: komen op bevel, zitten, liggen, aandacht voor de baas. Natuurlijk wordt er met deze jonge honden veel gespeeld. Baas en hond leren daarbij volgens de juiste spelregels te spelen. Dit is van belang om een goede relatie met je hond op te bouwen. De puppen spelen in de les met hun eigen baas en niet met elkaar. Ook de zogenaamde socialisatie-oefeningen komen aan bod en een bezoekje aan het station van Dronten hoort erbij.

Bij het aanleren van de oefeningen wordt op een diervriendelijke manier gewerkt. Een lekker beloningsbrokje, stukje kaas of hondenworst doet vaak wonderen! Het beste is om hiervan een mengeling te maken. Zo weet de hond nooit wat hij gaat "scoren".

Volwassen beginnende honden 
Als je de hond pas op latere leeftijd krijgt, bijvoorbeeld uit het asiel, heb je de puppycursus gemist. Toch zal ook deze jonge of volwassen hond zich moeten gedragen. Gelukkig kunnen honden tot hun dood toe leren. Voor die honden die de puppycursus gemist hebben, is de opstapcursus een prima gelegenheid om de hond enige gehoorzaamheid bij te brengen. Het programma is ongeveer gelijk aan de puppycursus, maar meer afgestemd op wat oudere honden.