Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /srv/home/ishtanl/domains/ishta.nl/htdocs/mvc_libs/smarty/libs/sysplugins/smarty_internal_compilebase.php on line 78
MVC Layout1

Sport

Bij Flyball moet de hond over 4 hindernissen springen, een poot drukken op een lanceer- machine die de bal lanceert, de bal opvangen en daarna weer over de hindernissen terug naar de baas. Het is een wedstrijdsport in teamverband op tijd. Dat deze tak van hondensport binnen onze vereniging aanslaat blijkt wel uit het gestaag groeiend aantal cursisten. In welke groep met terecht komt hangt af van het talent ( niveau) van baas en hond. Vaak wordt er afgesproken om eens even een testmoment af te spreken met onze instructeur.

Agility is de Engelse term voor behendigheid. De laatste tijd wordt meer en meer met de Engelse term gewerkt. Agility is een echte sport, waarbij de honden diverse hindernissen moeten nemen. Er zijn hoogtesprongen, breedtesprongen, een sprong door een band en er zijn andere hindernissen, zoals de schutting, de wip, de katteloop, de tunnel en de slurf. Deze hindernissen moeten foutloos genomen worden. Daarbij speelt de tijd ook een rol: de snelste wint. De vereniging biedt cursussen om de honden te leren hoe ze de verschillende toestellen moeten nemen én om de bazen te leren hoe ze hun hond moeten begeleiden. Als de combinatie op voldoende niveau is kan desgewenst deelgenomen worden aan landelijke wedstrijden.
De cursussen worden op vier niveaus gegeven:

- Agility Beginners
- Agility Gevorderden
- Club Agility / recreanten
- Top-Agility* (voor degenen die wedstrijden willen lopen)