Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /srv/home/ishtanl/domains/ishta.nl/htdocs/mvc_libs/smarty/libs/sysplugins/smarty_internal_compilebase.php on line 78
MVC Layout1

Vervolg

Met de puppy- of opstapcursus is een begin gemaakt met de gehoorzaamheid van de hond. Puppies komen vervolgens in de puberteit. Het is dan heel belangrijk om de honden in deze periode verder op te voeden. Wat oudere honden hebben vaak al vaste gewoontes, die er niet in één cursus uit zijn. Om de honden verder op te voeden is de Jonge Honden en daarna de Basis heel geschikt. Deze borduurt voort op het goede begin dat in de puppy- of opstapcursus is gemaakt. Vervolgens kan een Beginners en Gevorderden cursus gevolgd worden als opstap naar de Gedrag en Gehoorzaamheidscursussen (G&G)Deze kunnen op landelijk niveau gevolgd worden. Vanuit de Beginners of GH1 kan men naar Sport en Spel zoals Flyball of Agility.

Als vervolg op de Basiscursus kan ook de cursus Gehoorzame hond ( GH ) gevolgd worden. Deze cursus werkt aan de gehoorzaamheid van de hond in vele huis, tuin en keuken situaties. Zo moeten de honden zich in de auto rustig gedragen, geen fietsers of trimmers of andere honden lastig vallen en naast de fiets netjes meelopen. Ze moeten zich op een tafel laten tillen en laten betasten. De baas moet de bek open kunnen doen. Verder moet de baas aan de (gevulde) voerbak kunnen komen en een speeltje en kluif van de hond kunnen afpakken. Ook zaken uit de voorgaande cursussen komen aan bod, zoals niet trekken aan de riem en op commando zitten en liggen. Na afloop van deze cursus kan eventueel een officieel landelijk examen worden afgelegd.

Tot een aantal jaren geleden was er op de cursus Gehoorzame Hond geen vervolg dat zich richtte op de gehoorzaamheid van de hond in huis, tuin en keuken situaties. Toch was hieraan wel behoefte. Veel honden zijn immers nog vrij jong als ze het examen Gehoorzame Hond doen en moeten dus de puberteit nog doorkomen. Juist in deze periode is het van groot belang de hond op het rechte spoor te houden. In het voorjaar van 2003 heeft Cynophilia daarom een vervolg op de Gehoorzame Hond gerealiseerd: Gehoorzame Hond 2 ( GH2 ). Ook hiervoor kun je bij de HSVD een cursus volgen. Er wordt voortgegaan op de zaken die ook al in de GH1 geoefend werden, maar het niveau is wat hoger en er wordt dus meer van hond en baas gevraagd. Helaas is het niet meer mogelijk om GH2 op landelijk niveau af te sluiten. Wel blijven we deze cursus op clubniveau aanbieden.