Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /srv/home/ishtanl/domains/ishta.nl/htdocs/mvc_libs/smarty/libs/sysplugins/smarty_internal_compilebase.php on line 78
MVC LayoutBlog

Wetenschap

Nieuwe lander InSight in 2018 naar Mars
Mars krijgt over een paar jaar weer bezoek van de aarde. De Verenigde Staten lanceren in 2018 een nieuwe lander, InSight genaamd. 
 

Die moet in het oppervlak van Mars gaan boren en de binnenkant van de planeet bestuderen. Dat moet meer leren over het ontstaan en de ontwikkeling van planeten als Mars en de aarde.

Door: Ron Baumann Gepubliceerd: 12-03-2016

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft de nieuwe lanceerdatum woensdag bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat de lander op 5 mei 2018 vertrekt en op 26 november van dat jaar aankomt.

De lancering stond eigenlijk voor deze maand gepland, maar moest worden uitgesteld vanwege een lek in een belangrijk instrument aan boord.

InSight kan niet rijden. De Verenigde Staten hadden al vier karretjes naar Mars gebracht: Sojourner, Spirit, Opportunity en Curiosity. Europa en Rusland werken samen ook aan een Mars-missie. Volgende week worden een lander en een satelliet gelanceerd, in 2018 volgt een rijdende verkenner.